41 автомобила са били репатрирани от ул. „Христо Ботев
41 автомобила са били репатрирани от ул. „Христо Ботев / снимкa: Sofia Photo Agency

41 автомобила са били репатрирани от ул. „Христо Ботев" на наказателен паркинг през последните три дни, съобщават от Столичната община. 18 автомобила са принудително вдигнати от ул. „Алабин" и 7 от пешеходната зона на ул. „Пиротска". Водачите на неправилно паркираните автомобили на бул. „Ситняково" при новоизграждащият се търговски център също биват санкционирани от екипи на Пътна полиция и Центъра за градска мобилност. Всички неправомерно спрени автомобили ще бъдат репатрирани на наказателни паркинги, а на нарушителите ще бъдат наложени глоби.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала на мястото да има постоянно екип на  „Пътна полиция„  както и репатрираща техника.

201 глоби на обща стойност 2050 лв. и 4 акта пък са били наложени вчера на фирми и на граждани за непочестен сняг в прилежащите тротоарни площи. Най-много нарушения са установени от инспекторите на Столичен инспекторат в районите „Триадица" и „Лозенец", където за последните два дни сумата от наложените санкции възлиза на 620 лв.