Близо 280 акта за неиздаване на касови бележки или неработещи фискални устройства са съставили инспекторите по приходите от Ямбол от началото на годината, съобщиха от администрацията.

От началото на годината в Териториалната дирекция на НАП в Ямбол са регистрирани 988 касови апарати с фискална памет. Регистрираните търговски обекти ползващи устройствата са 968. Само за изминалия месец фискалните устройства за които е поискана регистрация в приходната администрация са 75. Търговците, извършващи продажби на течни горива също регистрират Електронни системи с фискална памет. През годината е поискана регистрация на 17 такива устройства в 16 бензиностанции и газостанции.

Собствениците са длъжни да монтират, въведат в експлоатация и използват регистрирани в компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите фискални устройства от датата на започване на дейността на обекта. Не се допуска извършване на продажба на стоки и услуги без функциониращо ФУ. От приходната администрация напомнят, че е важно поискаме касовата бележка като клиент и да я съхраняваме до напускане на търговския обект.