Шуменският административен съд спря рязането на незаконни кабели, след жалба от "Нетуъркс". През 2016 година отново с жалба от компанията отново бе спряно рязането на въздушна кабелна мрежа и последва споразумение между фирмата и община Шумен. В него бе договорено кабелите по 13 улици да бъдат вкопани под земята до края на 2017 г.

Премахват незаконните кабели от началото на следващата седмица

В сегашната жалба е посочено, че община Шумен не е спазила необходимата процедура по споразумението, сключено между двете страни през май 2016 г. - в частта, че докато бъде изградена подземната мрежа от кметството нямат право да режат кабелите на оператора.

Това са улиците „Владайско въстание“, „Съединение“, „Райна княгиня“, „Тича“, „Шуменска комуна“, „Република“, „Априлско въстание“, „Ален Мак“, „Кирил и Методий“,  „Шуменска крепост“, „Червена стена“, „Август Попов“, „Лиляна Димитрова“. За тях „Нетуоркс” има Удостоверение за търпимост от общината.

Продължава рязането на незаконни кабели

В съдебното решение магистратите посочват, че общината е трябвало да установи неизпълнение на поетите от фирмата действия по премахване на кабели, преди да пристъпи към принудително премахване на кабелната мрежа. Така общината не е спазила необходимата процедура. 



Съдът задължава кмета на Община Шумен да извърши и повтори валидно действията по възлагане изпълнението на споразумението.

Решението на ШАС не подлежи на обжалване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.