Той е арестуван след акция във Ветово
18-годишен младеж от Ветово е задържан за използване на чужда дебитна карта, след като причинил щети на възрастен мъж, изхарчвайки сумата от 6244 лева за онлайн покупки и залози, съобщиха от полицията.

Той бил задържан в хода на предприети полицейски действия във Ветово по образувано досъдебно производство в Районно управление-Ветово, под надзора на Окръжна прокуратура-Русе. В акцията участвали служители от ОД на МВР-Русе, Районно управление-Ветово, отдел „Разследване“ и сектор "Специални тактически действия".

Присъда за млада жена в Русе за измама с кредити в интернет

Извършени са процесуално-следствени действия на адрес в града след информация за използването на чужд платежен инструмент, без съгласието на титуляра - мъж на 68 години.

При претърсването в имота са открити и иззети три мобилни телефона, компютърна конфигурация, лаптоп, таблет, различни маркови дрехи и други. 

За срок до 24 часа са задържани са двама мъже - на 18 и 48 г., за които в хода на първоначалните опeративно-издирвателни действия са събрани данни за съпричастност към извършеното.

При последвалите допълнителни и оперативни дейности полицаите установили, че извършителят е 18-годишният, който в продължение на около половин година ползвал дебитната карта за онлайн разплащания, като е изхарчил сумата за покупки на дрехи, техника, храна и спортни залози.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Русе.