/ iStock/Getty Images
Млада жена получи условна присъда от 14 месеца затвор с три години изпитателен срок за измама с кредити в интернет. Наказанието, което е на Районния съд в Русе и потвърдено от въззивната инстанция, е влязло в сила, съобщиха от съда

„Търговци“ на дърва в Шуменско мамят в социалната мрежа

Престъплението е извършено през юли 2017 година. 26-годишната жена публикувала в интернет обява, че отпуска кредити до 100 000 лева. Седмица по-късно на посочения телефон се обадил, който поискал максималната сума.

Тя записала личните му данни и след два дни му звъннала с указание да изпрати до офис на куриерска фирма в Пловдив такса от 90 лева за кандидатстване. Мъжът превел сумата, а жената я получила, след като представила личната си карта.

Два дни по-късно тя поискала още 120 лева - такса за застраховка на кредита. Парите отново били изпратени в същия офис на куриерската фирма, откъдето били взети от жената.

Жена се престори на хазяйка и измами наемател с 1000 лв.

Неколкократно той звънял да пита кога ще получи кредита, но никой вече не отговарял на посочения в обявата телефонен номер. Мъжът сигнализирал в полицията.

Така по видеозаписите от куриерската фирма, от разписките, попълнени от подсъдимата, както и от разпечатките от мобилните телефони, разследващите привлекли жената към наказателна отговорност, като тя вече е осъдена. 
БТА