Искрен Веселинов
92718

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Искрен Веселинов
  • Искрен Веселинов
Пред стотици членове и симпатизанти в Пленарна зала на общината, коалиция „Обединени патриоти –НФСБ, Атака и ВМРО“  откри официално предизборната си кампания. Бяха представени всички 8 кандидати за депутати от листата. Водач е зам.-председателят на ВМРО и бивш депутат Искрен Веселинов. Втори в листата е проф. Любомир Владимиров, също бивш депутат. На трета позиция е Атанас Барбуков, а четвърти Галин Григоров. Следват Мирослав Славчев, Иван Иванов, Иван Гьоков и Даниел Николов.

„Влизаме в тази битка с амбицията да спечелим тези избори. Ние не искаме да бъдем някакъв балансьор, а стожер на българската държавност“ заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов, който бе дошъл специално а събитието заедно с евродепутата Ангел Джамбазки. „Крайно време е да се сложи край на политическата конфронтация. Не ни трябват политици, които разделят народа, а хора, които обединяват силите на нацията“, категоричен бе Каракачанов.



„Вярвам че Обединените патриоти ще бъдат голямата изненада на тези избори, защото единствената истинска промяна я предлага патриотизмът. Това е фундаментална промяна, промяна на идеи и базата, ня която се гради политиката“, заяви Искрен Веселинов.
Решаването на инфраструктурните проблеми е от първостепенна важност за региона, смята Веселинов. Най-важен според него е пътя Русе-Велико Търново, но също така и жп линията Русе-Варна. Това ще бъде отстоявано от депутатите на Обединените патриоти с изключителна настойчивост в следващото Народно събрание, обеща Веселинов. Същото се отнася и за Дунавската стратегия, на която трябва да се вдъхне живот. Много сериозен фокус трябва да има върху развитието в следващите години на Северна България, която по думите на Веселинов е намаляла през последните 2 мандата с 14 процента, за разлика от Южна България, която е намаляла с 2 %. Друга важна тема, която е залегнала в платформата на Обединени патриоти е съдбата на българите в чужбина. На тях трябва да се създадат условия за да се върнат.