Криминалист в конкуренция с 12 служители на МВР, предимно пожарникари, спечели състезанието по спортен риболов, организирано от Областната дирекция на МВР в Разград послучай 5 юли – Професионалния празник на служителите на МВР.

Запалените рибари хвърлиха въдици на стената на язовир „Бели Лом“ – съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Спонсор на турнира за поредна година бе фирма “Неломил” ЕООД, която предоставил богатия награден фонд. Стартът на състезанието е даден от главния съдия мс Цвятко Цветков. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имали право да ловят риба на една кука с всякакъв вид захранка, без жива риба.

На финала, след три часа, комисия претеглила уловеното от всеки участник количество. На първо място се класира Иван Василев, оперативен работник от Районно управление – Разград, който постигнал най-богат улов от близо 4,245 кг. Негова е и най-голямата уловена риба с тегло 0,755 кг. Победителят получил скъп телескоп и корда. Второто място зал Ради Картов от УПБЗН-Цар Калоян с 1,595 кг риба. Той си тръгнал с макара и захранка. На трето място се класирал Александър Златев от сектор „Пътна полиция” с 1,525 кг улов. Негова е и първата уловена риба в турнира.

Призът за нулев улов - живарник, спечелил Теодор Тицов от РУ-Разград Наградите на победителите връчил началникът на РУ-Лозница Бисер Стефанов.



За всички присъстващи спонсорите осигурили утешителни награди – плувки и захранка.