Десетокласник от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград спечели второ място в международно състезание, в което участваха представители на седем балкански държави.
Състезанието "Balkan Voices" се е провело на 8, 9 и 10 март в Американския Университет в Благоевград. Организирано е от фондация BEST, които организират много други езикови състезания в страната. В "Balkan Voices" са взели участие 100 деца от: Албания, Македония, Черна Гора, Сърбия, Румъния, Косово и България.
Участниците са били разделени на две възрастови групи: 9-10 клас и 11-12 клас. Всеки участник е подготвил оратория за някакъв социален проблем, в речта е трябвало да се предложат и оригинални решения. Представянето на ораторите е оценявано от съдии, повечето от които са американци.
Разградският представител Ивелин Събев е подготвил оратория за образователната система в България. В ораторията си  включил най-големите проблеми с образованието в България, като например липсата на дисциплина и предложил свое решение - да се създаде по-добра връзка и да се изгради уважение в  общество между учители и ученици.

Речта на Ивелин Събев е оценена от журито за възрастова група 9-10 клас с втора награда.
Първо място печели момиче от Косово. Бившият президент на България Росен Плевнелиев връчва наградата на Ивелин.  

Седмица по-късно отборът по речи и дебати на английски език на ПГПЧЕ, част от който е Ивелин, участва и в друго състезание по английски език - BEST Spring East Tournament, който се е провело във Варна. Състезанието се състояло в Математическа гимназия ''Д-р Петър Берон'', където над 300 ученици от 8-ми до 12-ти клас се състезавали в различни категории. Участниците се разделят на две възрастови групи – Novice и Varsity, като в Novice са учениците от 8-ми и 9-ти клас, а Varsity – от 10-ти до 12-ти. Категориите, в които се състезават учениците са 5 – Дуо, Оратория, Дебати, Проза и Поезия. Не е нужно да се избере само една категория, в която да се участва, може в две, както и три, стига кръговете да не са по едно и също време. Във Варна отборът на Разград е от 28 ученика от 9-ти до 11-ти клас. Имахме участници във всички речеви категории, както и един отбор по дебати.
10 от разградските ученици достигат по четвъртфинали в различните категории, Ивелин Събев е полуфиналист в категория Varsity Original Oratory, Туана Халил – полуфиналистка в категория Varsity Poetry, Мелиса Сали – на 6-то място в категория Varsity Poetry, Мелиса Сали и Калин Василев – 4-то място в категория Varsity Duo Interpretation, а отборът по дебати е наградени с Varsity Sportsmanship Award. Треньор на учениците от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” е Уилиям Теодороу, а във Варна ги придружава Цанко Христов.