Импровизирани картички, свързани с именния ден на кмета д-р Валентин Василев и с оценката им за управлението му, раздаваха днес общински съветници от Реформаторския блок в Разград.
300 „валентинки“ бяха подготвили местните парламентаристи. Иво Димитров, Митко Ханчев, Веселин Спасов и Джипо Джипов уточниха, че освен картичките за днешния празник разградчани наричат „валентинки“ и дупките, които се появиха по разградските улици след като по някои от тях се стопи снега. По част от уличната мрежа дупки не се виждат, понеже още не се е стопил ланския сняг – допълни Димитров.
„Кмете, благодарим ти за дълбоките „Валентинки“!, Поздравяваме теб и ГЕРБ! Наздраве от Избирателите“ – пише на листите, които шофьорите получиха. Никой не върна посланието, някои дори си закичиха „валентинките“ до винетките, коментирайки липсата на грижа от страна на общината и държавата за инфраструктурата в региона.
След пърформънса на бул. „Априлско въстание“ близо до кръстовището с бул. „България“, десните съветници обясниха, че трудно са избрали мястото, където да го организират, тъй като множество участъци в града са в подобно състояние. Десните съветници обявиха и оценката си за ръководството на общината. Според тях кметът не се справя и гражданите трябва по-енергично да настояват да си върши работата добре. Реформаторите признаха, че не са очаквали чудеса от кмета с оглед на това, че няма управленски опит и е управлявал само семейния си бюджет, но се надявали да положи старание в управлението на общината. „Енергията му се изчерпа в ремонта на общинската хижа на „Пчелина“  – заяви Митко Ханчев. Според десните съветници не се е извършила подготовка за зимните месеци на инфраструктурата, „сякаш кметът очакваше, че с идването на власт на ГЕРБ, ще настане вечно лято и благодат ще се изсипе от небето“ – каза Иво Димитров. Символично той почерпи с бонбони „калинки“, визирайки назначенията в новата кметска администрация, свързани с партньорите във властта на ГЕРБ - ДПС и „Кауза Разград“ - с които е осигурен комфорт при гласуването на решения в местния парламент. „В някои отношения настоящото управление е по-лошо и предишното лошо управление“ – заключи Ханчев.