Трима от десетките хиляди посетители на АГРА 2008 спечелиха наградите, които Международен панаир Пловдив осигури за гостите на изложението. Имената на щастливците бяха изтеглени на специална церемония на 23 февруари в присъствието на нотариус Светла Йорданова.

Голямата награда – бензинов моторен трион STIHL, отиде при счетоводителката от Шумен Христина Ангелова Христова. Водна помпа HONDA-DAISHIN спечели Милчо Арангелов Попов, тракторист от село Говедарци. Електрическа косачка с кош получава д-р Стоян Колев Петров от Генерал Тошево.

Над 25 000 анкетни карти, които посетителите получаваха заeдно с входните билети и с тях участваха в томболата, бяха попълнени и пуснати в специалната урна в палата 6. Целта на анкетата бе да се проучи интересът към Международната селскостопанска изложба.

АГРА 2008 се проведе 19 до 23 февруари с участието на 821 фирми от 40 държави. 17-ото издание на Международната селскостопанска изложба беше най-мащабното в нейната история. Потвърди се оценката, че тя вече е най-успешната на Балканския полуостров, която министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил направи в деня на откриването. 

Посетителите препълниха панаирния комплекс в Пловдив, където в 4 палати и откритите площи край тях бяха експонирани най-модерни машини, техника и оборудване, даваха се консултации по проекти за финансиране на производители от еврофондовете и от държавния бюджет. Очаква се броят на посетителите, който ще стане ясен през следващата седмица, да бъде значително по-голям в сравнение с миналата година.