Тежък ден за шофьорите по автомагистрала "Тракия" днес! Общо три катастрофи станаха на аутобана сутринта след 10.00 ч. 

Както DarikNews вече съобщи около 10.00 ч. шофьорът на камион, превозващ бутилки с метан ударил рязко спирачки заради станала катастрофа пред него. Водачът е видял  че пред него се удрят две коли и рязко е спрял. Заради рязкото спиране, се счупил кран на бутилка с метан и се е стигнало до изтичане на газ. Няма пострадали при този инцидент, но се наложи почистване на пътя.

Катастрофа затвори „Тракия“ и в двете посоки, има теч на газ (СНИМКИ)

Заради този пътен инцидент бяха затворени двете ленти на магистралата, а движението по посока София беше отклонено през село Шишманци в посока София и през Поповица по посока Бургас. 

В момента движението в посока Бургас вече е възстановено, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. 


Междувременно заради гъстата мъгла и ниската видимост - до 20 м, са станали още две леки катастрофи на аутобана в посока София.На 144-я километър верижно са се ударили три автомобила. По колите има само материални щети, а пътниците са отказали медицинска помощ.

На 150-я километър пък ТИР се е ударил във внезапно спрелия пред него автомобил. Данни за сериозно пострадали при този инцидент също няма.

Създадена е организация за нормализиране на движението в района във възможно най-кратки срокове.

Припомняме, че верижна катастрофа стана тази сутрин и на Околовръстния път на Пловдив. Лек автомобил КИА "Соренто" навлезе в насрещното и се блъсна в бус "Ивеко", а в тях се наниза и "Хонда Сивик".  Автомобилите са с пловдивска регистрация. Няма данни за пострадали. 

Верижна катастрофа затруднява движението на околовръстния път на Пловдив