Георги Стаменов пред Дарик
86182

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Георги Стаменов пред Дарик
  • Георги Стаменов пред Дарик

Парче мазилка от сграда, която е паметник на културата в центъра на Пловдив, се стовари върху 8-месечно момиченце в количка днес по обяд. Като по чудо детето се е разминало с цицина на главата и рана около устата. Инцидентът, докато майката бутала бебешката количка по тротоара на ул. „Бетовен”.

„Парче мазилка от фасадата на сградата се откъртило и се е стоварило върху детската количка. По чудо детето се е разминало без сериозни наранявания, тъй като минути преди инцидента тя е спуснала сенника на количката, който е олекотил удара“ , разказа пред Дарик кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който веднага след като разбира за инцидента отива на място.

Той обясни, че собственикът на сградата е уведомен за случилото се и веднага са предприети мерки за обезопасяването на сградата и района.

„Сградата е паметник на културата и собствениците й са направили проектиране, за да могат да я  ремонтират. Проектът е одобрен от Националният институт за недвижимо културно наследство (НИКН) и в момента е входиран в Община Пловдив за издаване на строително разрешение“, обясни Стаменов.



/Повече по темата може да чуете в прикачения аудио-файл/