Разпра между собствениците на емблематичният за Смолян хотел, който носи и името на родопския град, вкара в действие самосвали и полиция.

Спорът, който се води между представителите на „Гранд хотел Смолян“ - собственици на над 80% от хотела, и останалите двайсетина собственика на отделни стаи, пригодени за офиси и кантори, се води от няколко месеца. Тази сутрин обаче подходите към сградата осъмнаха задръстени с камари камъни и самосвали пред тях. Това накарало собствениците на офисите да позвънят на спешния телефон 112, както и на останалите институции, за да потърсят помощ. Според тях, им е ограничено правото на достъп до работните им места.

Същевременно на място пристигна дежурен патрул, който пък носеше призовки именно за тях, тъй като през вчерашния ден, те са премахнали една от бариерите и са влезли в паркинга на хотела. Най-вероятно, това е накарало ответната страна да изсипе инертните материали пред входовете, за да ограничи достъпа. Свободно е пространството единствено пред главната бариера на хотела.

„Това е стара разпра между тях, получавали сме многократно сигнали, повечето от тях са приключвали без да е образувано нищо“, коментира районният прокурор на Смолян Георги Карпаров. Той уточни, че това са си частни отношения. Спорът между двете страни е най-вече за общите части, асансьора и паркинга пред хотела.