Номинацията за кмет на Пловдив от ГЕРБ се очаква да се обсъжда на среща с Бойко  Борисов днес в столицата.

Мощна подкрепа от членовете на ГЕРБ за Тотев, всичко ли е в ръцете на Борисов?

На нея ще присъстват сегашният градоначалник Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и председателят на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова. 

Въпреки отказа си, Тотев продължава да бъде номиниран за трети мандат

Както Дарик вече ви информира, мощната подкрепа от членовете на ГЕРБ за Тотев се затвърди и след последните две събрания на районните структури на партията, въпреси неговия отказ от участие в предстоящите местни избори.

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив

От проведените през тази седмица номинации в 6-те района на града, Тотев събра най-голям брой гласове на съпартийците си за предстоящия вот. След него се нарежда кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, а соченият за фаворит на Бойко Борисов областен управител Здравко Димитров, е трети.


Борисов даде “зелена светлина” на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Запознати твърдят, че отказът пред медиите, който Иван Тотев си направи пред медиите за трети мандат, все пак му остава отворена вратичка. Причината - по устав на ГЕРБ той трябвало да си направи самоотвод на партийно събрание, което досега той не е сторил.

Тотев: Местата на кмета и общинските съветници в Пловдив не са резервирани за ГЕРБ

В този смисъл, не е изключено при голямата подкрепа, която той получи сред съпартийците си, от Изпълнителната комисия на ГЕРБ да преосмислят кандидатурата му.

Георги Стаменов е фаворит за поста кмет на Пловдив на ГЕРБ в „Централен“

Дарик научи още, че очакванията засега са от партията да издигнат Здравко Димитров, който да се изправи на балотаж срещу екскмета на Пловдив и сегашен депутат от Патриотите Славчо Атанасов.