20 дни преди началото на летния сезон започва продажбата на билети за влаковете до морето, съобщават от БДЖ.

Националният железопътен превозвач предлага тази услуга от днес, като целта е предоставяне на по-голямо удобство на клиентите, пътуващи с влак през лятото до Варна и Бургас.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок през летните месеци. По този начин се дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, както и да резервират места и да закупят билет за предпочитания от тях влак преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.



На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. Срокът за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на официалната интернет страница на националния железопътен превозвач (www.bdz.bg).