Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност
Тази сутрин около 2:30 часа на булевард „Георги Кочев“ в Плевен, служители от ОДМВР дали знак за спиране на лек автомобил. Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и напуснал мястото. Служител на МВР е произвел изстрели, в резултат от което един от пътниците на задната седалка е ранен. Водачът на автомобила е потърсил медицинска помощ и пострадалият 19-годишен, е настанен за лечение в болница.

Установена е самоличността на всички участници в инцидента. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело.

Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Полицай пострада след сбиване в Русенско

При огледа са намерени две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

"По делото предстоят да се назначат множество експертизи - балистична, съдебномедицинска, видео техническа и други. Пострадалият младеж е настанен в болница", каза говорителят на Окръжна прокуратура заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. 


Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебномедицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под надзора на прокуратурата.

"Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет", каза още прокурор Илиева. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
МВР, Елина Кюркчиева, БТА