Община Угърчин получи диплом за отличие в номинациите за годишните награди „ПроКултура 2019“ в категория „Община“ за фестивала „Вярвай в чудеса“, информират от пресцентъра на Областната администрация в Ловеч.

121 молби за помощ за първокласници са подадени в Ловешка област

Номинацията е на областния управител Ваня Събчева и бе официално представена на 7-ата национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства“, която се проведе във Варна.

Събчева подчерта значението на фестивала за децата в община Угърчин. Чрез него най-малките жители на града и селата имат възможност да се изявят творчески в различните културни области - литература, театър, изобразителни изкуства, музика и танци.

Над 2600 души от Ловешка област искат целеви помощи за отопление

В досегашните му издания в него са се включили над 200 деца от различни възрасти, издадени са три книжки с детски приказки, сътворени от деца, заснет е филм, композиран е химн, създадени са три детски театрални постановки и множество драматизации.


В проявата са ангажирани всички учители в местните училища, а ползата от него е сериозна по своето значение - след първото му издание се наблюдава засилен интерес у децата и техните родители да развиват умения и таланти в различни изкуства, включването им в различни читалищни инициативи и дейности се засилва, все повече деца посещават местната библиотека и проявяват сериозен интерес към театралния и фолклорния състав.

Театърът в Ловеч представи заглавията за своя 50-ти юбилеен сезон 2019/2020 г.

Дипломът за отличие бе връчен на зам.-кмета на Община Угърчин Мария Динова.