За пореден път град Ловеч ще бъде домакин на есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". Тържественото откриване на 18 октомври ще се състои от 9:00 часа на тренировъчното игрище на стадион "Литекс". Три часа по-късно ще бъдат наградени най-добрите отбори.

Двете състезателни дисциплини, в които ще мерят сили младите огнеборци от 13 отбора са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия". Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. и в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, загинал при катастрофата в река Лим носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО - Министерство на образованието и науката, РДПБЗН - Ловеч и фондация "Ангели от Лим".