Владислав Методиев не успя да стигне до борбата за медалите на международния турнир "Петлашински" в Полша, в категория 98 кг. Националът от клуб "Васил и Георги Илиеви" загуби от кубинеца Даниел Кабрера с 0:8, но той го изтегли в репешажите, където съперник на българина бе Дзенченка (Беларус). Срещата завърши 2:2 точки, но напред продължи беларусина.
Другият български национал при 98-килограмовите, Елис Гури също загуби на старта - от поляка Радослав Гризбицки с 0:3. Загуба в първия кръг и за дупничанинът Даниел Александров, от унгареца Петер Баши с 0:8, категория до 80 кг.
Съдия на турнира бе главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.
Националите ни са на подготовка в Полша вече седмица, а надпреварата е част от подготовката за олимпийските игри и определяне на борците за Рио. Квотите не са поименни, а състезателите ще бъдат обявени от треньорските щабове в последния момент.
Бронзов медал от турнир в Румъния спечели борецът от кюстендилския клуб Атанас Колев, който се качи на почетната стълбичка в категория до 75 кг. Българите спечелиха общо 4 бронзови медала. На тепиха излязоха състезатели от Иран, Азербайджан, Молдова, Украйна, Румъния.