Със загуба завършиха есенния полусезон юношите старша възраст на „Велбъжд". В мач от Елитната група до 19 години, кюстендилци отстъпиха на „Черноморец"- Бургас с 0:2. Гостите вкараха попаденията си на стадион „Осогово" в 43 и 66- та минути.
Капитанът на „Велбъжд" Костадин Куков имаше най- чистата възможност за гол, когато в 30- та минута бе изведен сам срещу вратаря, излъга го и стреля, но защитник на гостите, притичал в последния момент, изби топката от голлинията.


„Ако бяхме вкарали, може би щяхме да спечелим нещо от този двубой. Доволен съм от старанието на момчетата, дадоха всичко от себе си. Ние сме отбор, в който влизат футболисти от 3 възрасти. Не можем да се мерим с организацията в „Черноморец", това е клуб от „А" група", коментира за Дарик старши треньорът Юлиян Кръстев. Той призна и, че положението на Куков е било единствения шанс за гол на отбора му. Капитанът на юношите отново ще бъде и в групата за мача на мъжкия отбор в ЮЗ „В" група. „Велбъжд" гостува на „Оборище" в Панагюрище.
През есенния полусезон, юношите на „Велбъжд" събраха само 8 точки, което и м отрежда предпоследно място в класирането. Треньорът Кръстев още го е яд за загубата от последния „Любимец", на техен терен.