Около 07, 00 тази сутрин предадоха своите чували с бюлетини и документи, последните членове на СИК от община Дупница. Хората който се редяха на опашки пред Информационно обслужване, РИК и специалната комисия по приемане на изборните книжа бяха много изнервени. От сградата на общината, под охрана чувалите бяха прибирани са съхранение и архив в Областна администрация.
Последни от РИК- Кюстендил си тръгнаха членовете на СИК в село Палатово, където са гласували 66 души, заедно с членовете на комисията.
"Много сме уморени, толкова сме скапани. Това е разнасяне на чували, чакане пред вратите, блъсканици. Това е ужас, след толкова време- вчера цял ден и сега цяла нощ", коментираха членовете на СИК от Дупница. Много от тях вече трябва да са на работните си места, без да са спали и една минута.


"Правете си сметка какви работници ще сме днес". Изобщо не си струва за тези пари, ние сме ги похарчили предварително. Не си заслужава за 40- 50 лв. да те правят на маймуна. Слаба организация. Чакахме 4 ч. в Дупница, тук сме няколко часа и на дъжда", разказаха хората от комисиите.