Поредното си дарение от книги ,в навечерието на 24 май, направи изпълнителният директор на фирма “Торготерм”-Кюстендил, Бойко Недялков. Те са за фондовете на РБ “Ем. Попдимитров” и читалище „Вл.Димитров- Майстора“ с .Шишковци". 

По традиция в галерията "Вл. Димитров- Майстора" бяха дарителят Бойко Недялков, Иван Гранитски - директор на издателство „Захарий Стоянов”, академик Георги Марков, академик Васил Гюзелев, академик Константин Косев,  проф. Ивайло Мирчев и проф.Иван Маразов, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Светослав Василев и Росица Плачкова.

„Ние сме безкрайно благодарни за това, че във времена на финансова криза, когато трудно може да си позволим много покупки на книги, тези дарения идват като ценно попълнение в нашите фондове”, каза директорът на библиотеката София Пейчева.

Кюстендил е град, който обича книгите (СНИМКИ)

Стотина нови заглавия ще попълнят фондовете на библиотеката с това дарение, за последните 7 години са дарени общо 1000 екземпляра книги от изпълнителният директор на фирма “Торготерм”- Кюстендил, Бойко Недялков, уточни Пейчева. 

София Пейчева връчи Свидетелство за дарение на г- н Бойко Недялков. „Една благородна традиция се установи през последните години в библиотеката и в галерията в Кюстендил. Това е идея на Бойко Недялков, който работи отдавна с тези културни институти.

За него е чест да подарява всяка година стотици тома класическа и съвременна българска литература, албуми на големи български художници. Вече виждаме, че тази инициатива се разраства и е един добър пример за други градове”, заяви Иван Гранитски.

„Радвам се, че за първи път ще дарим книги и на читалища, започваме с Шишковци.Знаете, че читалищата са това, което възражда българската култура 19 век и играят огромна роля за издигане на националното самосъзнание, за това България отново да е на европейската карта като самостоятелна държава.

Ние от „Торготерм“ не жалим сили и средства да помагаме с каквото можем за културната дейност в Кюстендил.Да се надяваме и , че ще видим Галерията завършена“, коментира Бойко Недялков.