Новият треньор на ПФК Марек Тони Велков бе официално представен днес в Дупница. На срещата бяха показани и новите екипи на футболистите.
„Клуб като Марек е точно моята кръвна група. Минавал съм през такива изпитания, бил съм свидетел как Миньор Перник влезе в А група, трудното начало и хубавото продължение, не смятам да правим нещо по различно от това да имаме един отбор, който да отговаря с манталитет и характер на идеята какво означава Марек. Когато ги имаме тези две неща, от там нататък добрата игра мисля, че ще я видят всички ", заяви новият старши треньор на дупничани.


Тони Велков сподели, че се надява на подкрепата на всички хора и заяви, че иска Марек да стане много симпатичен отбор дори и на най-големите противници, защото ролята на такъв клуб като Марек в „А" група е да направи нещо за българския футбол, нещо което липсва в доста от клубовете допълни Велков.
Отбора се събира утре, ще тренират на стадиона в Сапарева баня. На 21 юни е предвидена контрола в Самоков с ЦСКА, от 22 юни до 2 юли е лагера в Банско. Като най-вероятен алтернативен терен беше посочен стадиона в Перник. 


Изпълнителният директор Иво Паргов заяви, че са изпратили жалбата до Апелативната комисия и очакват положително становище и допускане на Марек в „А" група, президентът на клуба Стойчо Милев пък допълни, че са изпратени и трите документа поискани от лицензионната комисия, а именно, че Марек няма задължения към футболистите, към футболни клубове и към НАП, и подчертаха, че Марек няма няма никакви задължения към институции.

 


Тече усилена работа на стадион Бончук. Кметът на община Дупница Методи Чимев заяви, че изискването е за 3000 седящи места, но се работи за 5000 места.
Новият треньор получи от феновете шалче с цветовете на Марек и обещанието, че ще подкрепят отбора както досега.