15 отбора ще се включат във футболния турнир за Купата на Община Кюстендил. Кметът Петър Паунов ще открие първата спортна проява да многофункционалната площадка на стадион "Осогово".

Отборите са разпределени в 4 групи. Те са основно от областна футболна група "Осогово". Участие отказаха само тимовете на "Герена", Ваксево и Багренци, но се включват отборите на Соволяно, Жиленци и "Реферите".

В първа група са- Търновлак, Слокощица, Нов чифлик и Копиловци, а във втора група- Ябълково, "Кюстендил", Граница и Богослов. Жребият изпрати в трета група- Жабокрът, Горна Гращица, "Реферите" и Лозно, а в четвърта група са- Соволяно, "Бузлуджа" и Жиленци.

Първият двубой започва в 16, 30 часа, като играят Търновлак и Копиловци. Регламентът предвижда две полувремена от по 15 минути, с 5 минути почивка между тях. Съставите ще са от по 5- ма полеви играчи и един вратар. При червен картон, отборът остава 2 минути с човек по- малко на терена, обясниха председателят на Съдийската комисия към Областния съвет на БФС Огнян Пешев и председателят на съвета Спиро Сираков.



За следващия етап се класират първите два отбора от всяка група, като играят на кръст- първа срещу втора група и трета срещу четвърта група, в четвъртфиналите. Срещата за 3- 4 място в турнира за Купата на Община Кюстендил е в 13 часа в неделя, а двубоят за определяне на носителят на купата започва в 13, 40 ч.