Дали да дадат разрешение за сключване на договор за нов банков кредит на МБАЛ „Света Екатерина” за да рефинансира стария ще решават днес димитровградските съветници. Неотдавна средният медицински персонал в здравното заведение излезе на протест, тъй като 2 години не получават заплатите си в пълен размер. Ако предложението на нов банков заем бъде одобрено, това ще даде възможност да започне изплащането им.

24 са докладните записки в дневния ред, по който днес ще работят общинските съветници в Димитровград. Промяна по бюджета на общината за 2017 година, дългосрочен общински дълг за Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление и проектът за интелигентна медицина са сред по-важните теми в дневния ред.

Приемане на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Димитровград и допълнение на тази за управление на отпадъците предлага кметът Иво Димов.

Удостояване с отличието „Почетен знак на община Димитровград” на читалище „Селска пробуда – 1927” в с. Крепост по повод 90-годишнината му предлага комисията по наредбата за символиката, отличията и наградите на община Димитровград.