Габрово чества своя Празник за 158-ми път. Под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“, архитект Николай Меразчиев, заместник-кмет на Община Габрово, тържествено издигна знамето на града на площад „Възраждане“. 
 


Полезна информация: Въвеждат се временни ограничения на движението в Габрово

На събитието присъстваха Председателят на Общински съвет Лена Георгиева, областният управител Невена Петкова, зам.-кметът на Габрово Нела Рачевиц, общински съветници от левицата и управляващите, ръководители на културни институции, общественици и граждани. 
 


Захарни изкушения за празника на града: Откриват изложба „Моето сладко Габрово“

Празненствата по случай Деня на Габрово ще продължат през целия ден. Празничната програма започна в 09.00 часа в Храма „Успение на Св. Богородица ”, където габровски свещеници отслужиха Молебен за благополучие. 

 


Божидар Мечев спечели наградата на Общината по повод Деня на Габрово (СНИМКИ)

По традиция в Деня на Габрово, 17 май, се провежда Тържествената сесия на Общински съвет, която тази година ще се състои в Ритуалната зала на Община Габрово в 17:30 часа, по време на която ще бъдат обявени имената на почетния гражданин и носителя на почетния знак на града. 
 


По-рано през днешния ден, от 16.00 часа в търговския център на бул. “Могильов“ ще бъде открита изложбата от захарни макети „Моето сладко Габрово“, на която се очаква да присъства Мария Озтюрк и захарният й шедьовър – желязната църква „Свети Стефан“