/ Thinkstock/Getty Images
Въвеждат се временни ограничения на движението на МПС в Габрово във връзка с празничните прояви и карнавалното шествие.

Ето и графика на промените:

18 май 2018 г. /петък/
На 18 май 2018 г., от 18.00 ч. до 22.00 ч., при необходимост, ще бъде спряно движението на МПС по ул. Скобелевска и пл. Възраждане.
 
19 май 2018 г. /събота/
От 12.30 до 13.30 ч., когато ще се осъществи организираното транспортиране на макетите, участващи в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата - ул. Брянска – пл. Игото, както и по ул. Юрий Венелин до Централна поща.
 
Габрово ще отбележи тържествено своя празник на 17 май

Бул. Априлов /от Централна поща до пресечката с ул. Р. Каролев/, пл. Възраждане и ул. Скобелевска ще бъдат затворени за движение от 12.00 ч. до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред ДТ “Рачо Стоянов” ще работи до 13.00 ч.

Пл. Възраждане /участъкът от пресечката с Л. Донков и ул. Възраждане/ ще остане затворен за движение до около 03.00 ч. на 20.05.2018 г.
 
Забранява се паркирането на МПС по ул. Скобелевска и по бул. Априлов, в участъка от пл. Игото до Централна поща, и по ул. Скобелевска, в района на паметника на Чардафон Велики. Оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 07.00 ч. на 19 май 2018 г. Ул. Съзаклятие в посока сградата на Община Габрово ще бъде затворена за движение в 12.00 ч.
 
След 12.00 часа, по бул. Априлов /в отсечката от кръстовището с ул. Райчо Каролев до Централна поща/ в две колони ще бъдат разположени макети. Отворени за движение остават ул. Райчо Каролев и ул. Успех.
 
Между 12.00 ч. и 17.00 ч. автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. Ю. Венелин. От 17.00 ч. до 20.30 ч. автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.30 ч. отново ще преминават само по ул. Ю. Венелин.
 
След 17.00 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. Николаевска, ул. Цанко Дюстабанов, пл. Първи май 1876, ул. Шипка и ул. Орловска, а от северната към южната – по бул. Ст. Караджа, ул. Ем. Манолов, ул. Македония /зад Централна поща/ и бул. Априлов.
 
Божидар Мечев спечели наградата на Общината по повод Деня на Габрово (СНИМКИ)

В 17.00 ч. се затваря за движение ул. Д-р Н. Василиади /от автогарата до блок „Дунав“/. На ул. Христо Ботев, в района на кръстовището с ул. Осми март и ул. Орловска, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. Трендафил и Русевци по ул. Ивайло и Брянска за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. Орловска, Ц. Дюстабанов, Априловска и Ю. Венелин.
От 08.00 часа на 19 май 2018 г. до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.
 
20 май 2018 г. /неделя/
В неделя движението по ул. Скобелевска и пл. Възраждане ще бъде забранено за времето от 18.00 часа до 22.00 часа. Ограничението не важи за таксиметровата пиаца пред сградата на ДТ „Рачо Стоянов“.
 
През празничните дни е възможно да бъдат въвеждани и други частични ограничения в движението на МПС, в зависимост от провеждането на обществени прояви. С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.
ОД на МВР-Габрово