/ Габрово Нюз
Габрово чества своя Празник за 158-ми път. Под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“, архитект Николай Меразчиев, заместник-кмет на Община Габрово, тържествено издигна знамето на града на площад „Възраждане“. 
 

Габрово отбелязва празникът на града
Габрово Нюз


Полезна информация: Въвеждат се временни ограничения на движението в Габрово

На събитието присъстваха Председателят на Общински съвет Лена Георгиева, областният управител Невена Петкова, зам.-кметът на Габрово Нела Рачевиц, общински съветници от левицата и управляващите, ръководители на културни институции, общественици и граждани. 
 

Габрово отбелязва празникът на града
Габрово Нюз


Захарни изкушения за празника на града: Откриват изложба „Моето сладко Габрово“

Празненствата по случай Деня на Габрово ще продължат през целия ден. Празничната програма започна в 09.00 часа в Храма „Успение на Св. Богородица ”, където габровски свещеници отслужиха Молебен за благополучие. 
 

Габрово отбелязва празникът на града
Габрово Нюз


Божидар Мечев спечели наградата на Общината по повод Деня на Габрово (СНИМКИ)

По традиция в Деня на Габрово, 17 май, се провежда Тържествената сесия на Общински съвет, която тази година ще се състои в Ритуалната зала на Община Габрово в 17:30 часа, по време на която ще бъдат обявени имената на почетния гражданин и носителя на почетния знак на града. 
 

Габрово отбелязва празникът на града
Габрово Нюз


По-рано през днешния ден, от 16.00 часа в търговския център на бул. “Могильов“ ще бъде открита изложбата от захарни макети „Моето сладко Габрово“, на която се очаква да присъства Мария Озтюрк и захарният й шедьовър – желязната църква „Свети Стефан“