ПП ГЕРБ ще предложи Мария Недева за председател на Районната избирателна комисия (РИК). Втората по големина парламентарно представена партия БСП издига кандидатурата на Иванка Баева. Тъй като ГЕРБ е с мнозинство в Народното събрание, получава правото на свой представител, който да оглави РИК. В този случай предложението е Баева да заеме позицията секретар - втора по значение в РИК.

И от ДПС издигат адвокат за председател на РИК

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП), са насрочени за 29 март, петък, от 11:00 часа. 

Мария Недева и Иванка Баева заеха възловите места в комисията за изборите в областта

В Заседателната зала на сградата, където се помещава администрацията на Областния управител, ще се срещнат представители на парламентарно представени партии и коалиции, както и на такива, които нямат депутати в българското Народно събрание, но имат свои представители в ЕП.  


ПП ГЕРБ ще бъде представена от областния лидер Цветомир Михов. Позициите на социалистите ще бъдат отстоявани от Николай Григоров, областен председател и от Кристина Сидорова, народен представител на БСП. 

Мария Недева е предложена за председател на Районната избирателна комисия, Иванка Баева - за секретар

Изборите за Европейски парламент са на 26 май.