Музикалното събитие започва на 8 май
Традиционната Седмица на камерната музика -  майският фестивал, превърнал се в значимо събитие в Добрич, от тази година ще носи името на Константин Илиев. Решението бе взето единодушно от Общинския съвет. Именитият професор по дирижиране, композитор, новатор и  творец е вдъхновител и създател на Седмицата в далечната 1975 година.
 
Тазгодишното издание започва на 8 май с камерен концерт на проф. Ангел Станков - цигулка и проф. Ростислав Йовчев - пиано. Програмата им е тематично обвързана със 190 годишнината от смъртта на Лудвиг ван Бетовен (1770 - 1827).
 
За добре подготвената и търсеща нови хоризонти добричка публика интерес ще представлява и концертът на 9 май - клавирно трио от Румъния, съставено от университетските преподаватели Дойна Григоре - пиано, Елена Ованеску - цигулка и Себастиан Въртосу - виолончело от Университета по изкуствата „Джордже Енеску“ град Яш. Тяхната програма ще завърши с грандиозното  произведение Клавирно трио „Архидук“ на Бетовен. 
 
Още едно, но с различна програма - клавирно трио „София класик“ - проф. Даниела Андонова - пиано, Радмила Петрова - цигулка и Магдалена Далчева - виолончело ще поднесе на 10 май една прецизно подбрана Моцартова програма, включваща и две сопранови арии от „Сватбата на Фигаро“ и „Така правят всички“ в изпълнение на блестящата Гиргина Гиргинова.  

 
В четвъртък, 11 май, гостите от Франция  Дарина Малеева - цигулка и Ксавие Льокомт де ла Бретонери - пиано са подготвили образци от световната класика - богата и разнообразна програма от произведения на Бах, Стравински, Дариус Мийо, Жорж Орик и др.
 
Заключителният концерт на 12 май е по традиция на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев. Тази година е  „Романтизъм  и нищо повече“ - заглавие с директна препратка към познатата и обичана от публиката епоха на Романтизма с произведенията на Менделсон, Шуман и Брамс.
 
Организаторите - Община град Добрич и Музикална къща „Катлин“, ще подарят на гражданите и гостите на града  пет поредни срещи с красотата на класическата музика, естетски и с вкус поднесена от именити музиканти.
 
Всички концерти са в Огледална зала „Нели Божкова“ с начален час 19. Входът е свободен.