ОУ „Д-р Петър Берон” село Коларци, община Тервел са победители в Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ (УЕПП), съобщават от БЧК. Състезанието се провежда на всеки две години в три кръга – общинско, областно и национално. Всеки екип е съставен от 4 ученици на възраст 12-14 години и ръководител. Екипите полагат тест и показват пред съдийска комисия своите практически знания и умения за оказване на първа помощ.


След изключително оспорвана борба на трето място се класира СУ "Димитър Талев" Добрич, на второ ОУ "Н.Й.Вапцаров" село Карапелит, община Добричка. Екипът на училището - победител ще представя област Добрич в 29-ото Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ в НУЛЦ на БЧК в Лозен.

В областното състезание участваха и екипите на СУ "Л.Каравелов" Добрич, ОУ "Добри Войников" с. Победа, ОУ "Йордан Йовков" Каварна, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" Балчик, СУ "Асен Златаров" Шабла и СУ "Св.Св. Кирил и Методий" Добрич. На всички екипи бяха връчени дипломи за участие и чанти с емблемата на БЧК, а първите три отбора бяха отличени и с купи за съответното място. Победителите получиха и специални тениски на БМЧК, с които ще представляват областната организация в Лозен.