Сдружение „Български съюз Добруджа” ще бъде регистрирано като партия, съобщи лидерът му Николай Нейчев. Кандидатите, издигнати от "Български съюз Добруджа", не бяха допуснати до участие в местните избори в община Добрич. Това стана с решение №10379 от 08.10.2015 на Върховния административен съд.

Добрич остана с един кандидат-кмет по-малко

Николай Нейчев остава извън битката за кмет на Добрич

Ето как Нейчев коментира решението:

„С интриги и натиск се прокарват решения, които противоречат на здравия разум и закона. Интригата е силата на слабите. Извадиха ни от надпреварата с процедурни хватки, защото ги е страх, обаче това ни амбицира още повече и който си мисли, че ще ни откаже - много се лъже. Действията на статуквото са вятър в нашите платна.

Не е провал когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш. Ние се изправяме и заявяваме, че ще регистрираме сдружение БСД като партия. И най-дългото пътешествие започва с една-единствена стъпка. Нашата първа стъпка бе в тия избори и ние се държахме много достойно - не допуснахме нападки към никого и водихме една изцяло позитивна предизборна кампания, насочена към потребностите и интересите на обикновения добруджанец.

Ние сме наистина НЕЗАВИСИМИ. Ние не зависим от олигархията! Ние нямаме субсидии! Ние не сме взели пари от никого и сами сме финансирали всичко направено от нас дотук! Ние даже не наехме офис, за да избегнем излишните разходи за неговата издръжка. Не е срамно да си беден, срамно е да си евтин. Нашият роден добруджански край ни е много скъп, за да го харижем някому.



Добруджанецът е много мъдър и разумен човек и ние сме убедени, че съгражданите ни ще оценят по достойнство нашата първа крачка! Ние сме с чиста съвест и ще продължим да ви гледаме в очите честно и достойно! Вдигнете гордо глави, добруджанци - иде Вашето време! Всички за Добруджа и Добруджа за всички!"