Едва ли ще се стигне до увеличение на цената на топлинната енергия в Бургас през новия регулаторен период.

Към момента топлофикационните дружества в страната са подали своите предложения за актуализиране на цените, предстои те да бъдат окончателно утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране до края на юни.

КЕВР: Очаква се токът да поскъпне с 1,39%

Това стана известно от думите на изпълнителния директор на "Топлофикация Бургас" ЕАД инж. Христин Илиев. Той посочи, че управляваното от него дружество все още успява да задържи едни от най-ниските цени за абонатите си, а причина за това са внедрените модерни системи, които позволяват по-ефективното използване на енергоизточниците за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.

"Сигурно е, че няма да има увеличение на цените ни. Има вероятност да бъдат и по-ниски, защото цената на природния газ е по-ниска в сравнение с март и април", каза Илиев. 


По-рано от Комисията за енергийно и водно регулиране информираха, че се предвижда поевтиняване на парното и топлата вода за страната със средно 8,44 на сто от 1 юли. Най-сериозно намаление на цените работната група на регулатора предлага в Бургас - с 14,09 на сто.

На 11 юни трябва да се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на цени и премии за електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на дружествата от сектор "Топлоенергетика". 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Станимир Димитров, БТА