32-годишният Станислав Стоянов трябвало да стои в дома си, вместо това обикалял пред следствения арест
32-годишният Станислав Стоянов, който през септември м.г. бе задържан, заедно с Дияна Куртева от Сливен и обвинен в отвличане, влиза отново зад решетките, разпореди прокуратурата. Похитителят влиза отново на топло само два месеца, след като с решение на Окръжният съд в Бургас бе пуснат под домашен арест. Магистратите посочиха в мотивите си, че престоят на Станислав в ареста се е отразил зле на психичното му състояние, а експерт потвърди, че заради условията зад решетките и невъзможността да се движи свободно, той страдал от безсъние. За да му спести душевния дискомфорт, съсебният състав го прати в дома му.
Месец по-късно полицаи извършили няколко проверки в жилището му-оказало се, че той изобщо не е там. Обвиняемият не бил открит вкъщи на 18 декември м.г., както и на 19 и 27 януари.

Свидетели пък разказали, че видели Станислав навън на 3 и 21 януари, като на 3 –ти е бил забелязан зад сградата на ОД на МВР Сливен, където се намира следствения арест. Мъжът направил опит да се свърже с приятелката си  Диана, която също е обвинена за престъплението.

Припомняме, че през септември м.г. Станислав, заедно с Дияна, устроиха капан на 30-годишен мъж от Бургас, който работел като шофьор на ТИР в Германия, отвлякоха го, а след това го заплашиха да разрежат пръстите му с лозарска ножица, ако не им каже кодовете на банковите си карти.


До този кошмар се стигна, след като мъжът се запознал с Дияна в социалните мрежи, където тя се представяла за самотна, но любяща майка. След това успяла да пресуши сметките му.