Бургаската полиция готви атрактивни демонстрации по повод 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Полицаи донесоха спортна слава на Бургас

Те са замислени на главната алея между Гъбката и Казиното в Морската градина. Присъстващите ще видят техника и въоръжение на „Охранителна полиция и КАТ”, „Гранична полиция”, „Жандармерия” и „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Ще видите намиране на скрити наркотици от полицейско куче, тестване с дрегери за употреба на алкохол и наркотици, демонстрация на мобилната тринога за скоростен режим, състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб-Бургас, симулация на изпити за постъпване в МВР - физически и за интелигентност и още много дейности.
 
Магистрат и униформен инструктираха ученици

Ден по-рано, на 4 юли, пред сградата на Областна дирекция на МВР, ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на служителите от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг. 


На нея ще бъдат наградени и децата - призьори от международни и национални шампионати по джиу джицу, трениращи към бургаския полицейски джиу джицу клуб.