Четирима бургаски ученици достигнаха до финалния кръг, който ще излъчи носителят на стипендията на фондация „Кроношпан" за четиригодишно обучение в американския университет за предприемачи „Бабсън Колидж" . До най-важния етап на селекцията достигнаха общо 17 момчета и момичета от шест европейски държави.
Ваня Панчева, Данаил Кънчев и Зехра Абрахим от Английска езикова гимназия и връстничката им Силвия Станева от Търговската гимназия в Бургас бяха избрани измежду всички кандидати заедно с още тринайсет зрелостници от България, Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Унгария и Румъния.
Кандидатурите за стипендията бяха разгледани от фондация „Кроношпан". Претендентите вече издържаха успешно изпитните нива „САТ" и „Тойфел", като разходите по тестовете бяха поети от „Кроношпан".
Достигналите до финалния кръг вече проведоха онлайн събеседване с вицепрезидента по приема в „Бабсън Колидж" г-жа Кортни Минден. 


Очаква се в първите дни на месец март да бъде обявен и победителят в надпреварата за 2015 год. Окончателният избор ще бъде направен от управата на учебното заведение.
Babson College, където стипендиантът на фондация „Кроношпан" ще учи в следващите четири години, неизменно е класиран в топ 20 на американските образователни институции в сферата на икономиката.
През учебната година 2013 - 2014 в колежа са подали документи над 6 000 кандидати, които са се конкурирали за 500 свободни места. 23% от студентите са чужденци от 67 държави
Това, че четирима ученици от Бургас достигнаха до това ниво, е голямо признание не само за потенциала им, но и за качеството на образованието в града- коментира изп. директор на „Кроношпан България" Николай Банков.
Той призна, че с колегите си ще се радват да предложат на четиримата бургаски ученици възможности за професионално развитие в компанията.