Специализирана полицейска операция с участието на няколко институции се провежда при 88 километър на автомагистрала „Струма“ в района на Благоевград.

Повече от 70 автомобила са проверени при операцията по метода „Широкообхватен контрол“. Резултатите от дейността на служителите на сектор „Пътна полиция“ показват, че са проверени 54 леки и 19 тежкотоварни автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Извършени са 74 проверки за употреба на алкохол, всички резултати са отрицателни.  В рамките на днешната специализирана полицейска операция са констатирани 24 нарушения, пет от които за нередовни пътни документи и 19 за техническа неизправност.

Съставени са пет акта за установено административно нарушение, пет фиша, както и 27 електронни фиша.  Специализираната операция се проведе съвместно със служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Проверката е част от утвърден график от Главна дирекция „Национална полиция“ и изготвена заповед на директора на ОД на МВР ст. комисар Георги Кандев.

"Целта е да се намалят пътнотранспортните произшествия, както и да има широк отзвук в обществото", посочи пред журналисти ст. инспектор Георги Бучков - началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР.

 

Десислава Велкова, БТА