Предприети са мерки за предотвратяване на продажбата на спекулативни цени на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа
По разпореждане на Окръжна прокуратура-Пазарджик започват проверки за спазване на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните и Закона за защита на потребителите, на територията на областта, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Прокуратурата предприема проверки за спекула в Хасковска област

Предприети са мерки за предотвратяване на продажбата на спекулативни цени на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа, както и в складовите бази и чрез обяви в интернет сайтове.

Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР (ВИДЕО)

За времето на извънредното положение в страната, Регионалната здравна инспекция, Областна дирекция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, ОД на МВР и ТД на НАП ще извършват ежедневни и постоянни проверки в търговските обекти.

С „Карантина - хората в този дом са под карантина” маркират жилища в община Димитровград


При констатирани нарушения ще се налагат административни санкции. За установени нарушения ще бъде уведомявана Окръжна прокуратура.