Едно от най-важните неща, за които да се погрижим преди пътуване в чужбина, е как да останем свързани с близки и приятели на разумни цени.
Решението за това откриваме в обновения роуминг план от А1 – Roaming Revolution. Благодарение на по-изгодните условия не само можем да сме спокойни, че ще останем свързани с близките си, независимо в коя точка от над 130 дестинации по света се намираме, но също така ще сме сигурни, че правилно сме предвидили необходимите за това средства.

Основната промяна в условията на Roaming Revolution е, че в Европейския съюз частните клиенти ще могат да ползват националните си условия според политиката за справедливо ползване и няма да плащат повече дневна такса.

Друга новост е, че пътуващите вече ще бъдат таксувани на зона, а не на държава. Това нововъведение ще улесни любителите на дългите пътешествия, включващи няколко държави в една зона, тъй като ще им позволи да заплащат само една дневна такса. По този начин ще могат предварително да предвидят разходите си за мобилни услуги. 


Реактивационната такса за смяна на роуминг тарифен план пък от своя страна изцяло отпада. Вече е напълно достатъчно роуминг планът да се активира веднъж чрез SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 за частните клиенти или през мобилното приложение Моят А1.

Преди да се отправите на следващото си пътешествие, вижте и как са разпределени държавите по света според петте зони на Roaming Revolution.

В Зона 1, която включва всички държави в Европейския съюз, дневната такса отпада и клиентите на А1 вече ще могат да се възползват от минутите и МВ-те според националните си условия.


Зона 2, включваща Македония, Сърбия, Турция и Великобритания, също предлага неограничени минути и 500 MB дневно срещу дневна такса от 4,99 лева.

Зона 3 се състои от 18 държави, включително Швейцария, Черна гора и Албания, а срещу 9,99 лева на ден пътуващите абонати на А1 могат да се възползват от 500 MB дневно и преференциална цена от 0,59 стотинки на минута.

В Зона 4, включваща екзотични дестинации като Египет, Доминиканска република, Катар, Виетнам и още много други, клиентите на телекома ще могат да се възползват от 500 MB и 1,99 лева цена на минута за изходящи и входящи повиквания срещу дневна такса от 19,99 лева.

Зона 5 обхваща всички държави, които не са включени в останалите зони. В нея няма дневна такса, цената на 1 MB е 9,99 лева, а входящи и изходящи повиквания струват 2,99 лева на минута.

Общуването по време на пътуване е по-лесно и изгодно от всякога, а удобството да управляваш роуминг услугите си, както и разходите за тях, е достъпно за всеки в Моят А1.