Херцогът на Съсекс пристигна в Балморал около 2 часа след официалното обявяване на смъртта на Елизабет II.

Чарлз III е новият крал на Великобритания

Така Хари не успя да се сбогува с баба си, към която беше силно привързан. Той е потеглил към Шотландия, като отменил благотворителните си ангажименти във Великобритания веднага щом му е било съобщено, че здравето на владетелката се е влошило. Хари и Меган са на Острова, а посещението им съвпадна с кончината на кралицата.
 

Принцът не бе придружен от съпругата си Меган Макръл. В Балморал Хари ще се присъедини към останалите членове на кралското семейство, които скърбят за смъртта на Елизабет II.

Майка, баба, кралица на цял народ: Животът на Елизабет II в снимки (ГАЛЕРИЯ)

В момента херцогът е в изключително обтегнати отношения с баща си - новия крал Чарлз III, както и с брат и престолонаследник на короната принц Уилям, твърдят британските медии. Напрежението в кралската фамилия бе предизвикано от решението на Хари и Меган да напуснат кралството и да се установят в чужбина. След като заминаха в САЩ, двамата дадоха няколко интервюта, които бяха тълкувани като доста уязвителни към семейството.

 



Принц Уилям официално ще бъде престолонаследник на Великобритания


Въпреки това, по всичко личеше, че кралицата не се сърди на внука си. Хари редовно разказваше как говори с нея посредством новите интернет технологии, както и че нейно величество никога не забравя да изпрати подаръци за сина му Арчи и дъщеря му Лилибет. Момиченцето е кръстено на покойната си прабаба - именно това е било обръщението към кралицата, докато все още е била малка принцеса.