Коронавирусът ще промени света и той вече няма да бъде такъв, какъвто го познаваме. Милиона хора могат да изгубят работата си заради пандемията. Как отделните държави планират да стимулират икономиките си? Вижте в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

САЩ

Камарата на представителите на САЩ одобри пакет от мерки на стойност 2,2 трилиона долара за облекчаване на ударите, които понася икономиката от пандемията от коронавирус.

Италия

Министър-председателят на страната Джузепе Конте обяви, че правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите мерки за борба с избухналата епидемия от коронавирус.

Срив на икономиката на една европейска страна ще срине икономически цяла Европа

Испания

Испанските власти решиха да отпуснат общо 200 милиарда евро за борба с коронавируса и икономическите последици за страната.


Франция

Френското правителство обяви помощ от 45 милиарда евро за компаниите и служителите за борба с коронавируса.

Френската икономика губи 120 милиарда евро заради коронавируса

Канада

За да помогне на Канада да се справи с пандемията от коронавирус, канадският премиер Джъстин Трюдо обяви план от 27 милиарда канадски долара за преки помощи, както и 55 милиарда долара за отлагане на данъчни плащания.

Турция

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви пакет от 15 млрд. Ддлара (100 млрд. турски лири), за да помогне на турската икономика да се справи с кризата заради новия коронавирус.

Нова Зеландия

Пакетът на Нова Зеландия е 12,1 млрд. долара или 4% от БВП на страната. Това е един от най-големите пакети за финансиране на глава от населението в света.