Голямата битка е тази вечер на Олимпийския стадион в Киев
Реал Мадрид срещу Ливърпул - това е големият финал в Шампионската лига, емоциите около който владеят футболните фенове вече седмици наред. Голямата битка ще започне тази вечер от 21.45 ч. на Олимпийския стадион в украинската столица Киев.
 


Около полунощ ще е ясен и новият футболен крал на Европа! Ще защити ли испанският гранд трофея си за трета поредна година, или Ливърпул ще си припомни емоциите от Истанбул през 2005-а, когато вдига купата, припомня Gong.bg.
 
В Gong.bg четете още за пътя до Киев: Реал Мадрид VS Ливърпул
 


Реал Мадрид са абсолютен рекордьор по трофеи в най-апетитната надпревара, след като притежават цели 12 отличия във витрината си. Същевременно мърсисайдци са триумфирали пет пъти. В последните четири години „белите“ достигнаха четири пъти до решителния етап, докато „червените“ за последно играха финал през 2007 г., когато отстъпиха на Милан.
 


Киев опитва да осребри домакинството си на финала на Шампионска лига

Любопитно е да се отбележи, че на фона на доминацията от страна испанските, италианските и немските тимове, за първи път от сезон 2011/12 английски тим достига до двубоя за купата с големите уши. За последно Челси представляваше Острова и то по особено запомнящ се начин. „Сините“ от Лондон ликуваха, след като подчиниха Байерн Мюнхен.

 
Развитието на срещата между Реал Мадрид и Ливърпул ще може да следите на Gong.bg и по Дарик радио.
gong.bg