/ БТА
Президентът Румен Радев благодари на президента на Черна Гора Яков Милатович за поканата и гостоприемството и изрази надежда за директна авиолиния София - Подгорица.

Р
БТА

Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора

"България цени изключително високо отличните си отношения си с Черна гора. Те са базирани на дългогодишно приятелство и взаимно доверие, конструктивно партньорство и на общи цели в рамките на НАТО, вярвам и в рамките на ЕС", каза президентът.

Припомняме, че президентът е на официално посещение в Черна гора по покана на Милатович.

Радев посочи, че днес с Милатович са направили обстоен преглед на двустранните си отношения. 

По думите му ключово е двете страни да имат свързаност. "Аз подкрепям приемането на Черна гора като асоцииран член", каза Радев.

"Очаквам нашите правителства да работят още по-активно, както за всички проекти от общия интерес, така и за откриване най-сетне на директна авиолиния между София и Подгорица", каза Радев.

Президентът заяви, че България и Черна гора споделят общи ценности и отговорности в рамките на НАТО и благодари за изпратените над 40 военнослужещи в България. Той отправи покана към Милатович да посети страната и заедно да посетят Ново село.

По отношение на европейската интеграция България винаги е подкрепяла Черна гора в нейния стремеж за по-бързо интегриране и получаване на статут на член на европейското семейство, каза Радев. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня