Съединените щати ще се борят, за да гарантират поражението на „Ислямска държава“, заяви вицепрезидентът Майк Пенс, предаде АФП. Той потвърди плановете за изтегляне на войските от Сирия след самоубийственото нападение в град Манбидж, в което загинаха американски служители.

Американската армия изтегля техника от Сирия
 
„Ще останем в региона и ще останем в борбата, за да гарантираме, че ИДИЛ няма да надигне отново грозната си глава“, каза Пенс на среща във Вашингтон с американски посланици.
 
„Ще защитим извоюваното от нашите войници и нашите коалиционни партньори“, заяви той на срещата в Държавния департамент.

Тръмп: Изтеглянето на американските сили от Сирия ще се извърши с подходящия темп

 
Коалицията, ръководена от САЩ съобщи, че 5 американски военни са сред загиналите в самоубийствената атака в град Манбидж, първата в района срещу международните сили за 10 месеца.
 
„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката.

Тръмп подписа указа за изтегляне на американските войски от Сирия

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че 20 души са били убити при бомбено нападение в Северна Сирия, включително двама американски войници.
 
Ердоган каза, че не смята, че нападението в сирийския град Манбидж ще повлияе на решението на американския президент Доналд Тръмп за изтегляне на американските сили от Сирия.
 
Нападението изглежда е най-смъртоносното за американските сили в Сирия от разполагането им там през 2015 г., отбелязва агенцията Ройтерс.