Въоръжен бивш войник беше арестуван във Франция, след като бе сериозно ранен при престрелка със силите за сигурност след мащабно преследване, предаде Ройтерс, като цитира изявление на местната полиция.

Полицаи с кучета претърсваха от вчера насам горите в района на Дордон, в югозападната част на страната, издирвайки заподозрения, който стрелял по служители на реда, отзовали се на сигнал за домашно насилие. Той е бил ранен при ответен изстрел от силите за сигурност, заяви на пресконференция префектът на Дордон, Федерик Периса.
Властите казаха, че заподозреният е тежко въоръжен бивш войник, който бил въоръжен с далекобойна ловна пушка.

Голяма операция по издирване на тежковъоръжен бивш военен във Франция

1800-те жители на селището Льо Ларден - Сен-Лазар бяха посъветвани да си останат вкъщи, а училищата бяха затворени, докато в небето кръжаха полицейски хеликоптери.

Според полицията мъжът отишъл в дома на бившата си приятелка и заплашил новия ѝ приятел. След това полицаите, пристигнали на мястото, се оказали под обстрел.
Няма данни за ранени хора.

Андре Петийо, началник на местната полиция, заяви по-рано, че заподозреният е свикнал да действа сам и може да остане скрит в продължение на няколко дни.

Елитни сили, над 300 жандармеристи, кучета търсачи, 7 хеликоптера и 11 бронирани машини издирваха заподозрения от събота насам.

Полицията се обърна към обществеността, търсейки свидетели на случилото се, и публикува снимка на заподозрения - брадат атлетичен мъж на име Тери Дюпен, роден през 1992 г. в Росни-су-боа, близо до Париж.
БТА