Новият наставник на Локомотив София Драгомир Окука изведе тима на първа тренировка след края на миналия сезон. Специалистът ще може да разчита на трите нови попълнения, привлечени до този момент – а именно Светослав Дяков, Деян Генов и Игор Бонджулич

В неделя Локомотив София заминава за Банско за първия си подготвителен лагер за новия сезон. На 5-ти „железничарите” ще играят първата си контрола с Пирин (Гоце Делчев), на 9-т с Академик (София), на 12-ти с Пирин (Благоевград), след което следва прибиране, а на 16-ти – контрола с Локо Пд в Надежда.

На 17-ти рано сутринта „червено-черните” тръгват за Холандия. На 19-ти ще играят контрола с Галатасарай. На 23 с Офнабрюк. На 26-ти с Аждод, на 27 Макаби Петахтиква. На 30-ти с Анкараспор, а на 5-ти август със Спортист Своге в София.

Иво Тонев каза пред медиите, че целите пред отбора са едни и същи всяка година – добро представяне в България и в УЕФА. „Засега това са новите футболисти, преговаряме се с още двама играчи, които не са българи, няма развитие по темата Даксон да Силва от Локо Пд, а за Емил Гъргоров въобще не е ставало дума”, сподели още Тонев. 

Централният защитник на Локо Сф Дарко Савич е болен и ще пропусне първите 20 дни от подготовката на тима. Той бе на стадиона само за възстановителни процедури. Президентът Николай Гигов пък пропусна първото занимание, тъй като е в Париж по бизнес дела, но утре се прибира и ще посети тима.

На въпрос, има ли яснота от кой кръг ще играе Локо Сф в УЕФА, заради случилото се с ЦСКА, от това което са видели от клуба в сайта на УЕФА, се знае, че ще „железничарите” ще стартират един кръг по-късно.

Групата на Локо Сф е от 33-ма футболисти, като всички отиват за Банско, а по време на лагера ще се преценява кой остава и кой не.

Новият наставник на локомотивци Окука сподели: „Мисля, че Локомотив има възможностите да се представи добре както в българското първенство, така и в евротурнирите. Ще направя всичко възможно в отбора да има дух, за да можем да побеждаваме големите отбори като ЦСКА и Левски. Има футболисти, които бих желал да привлека тук, от предишните си отбори, но те са прекалено скъпи.”

В щаба на Окука влезе бившият футболист на Локо Сф Данаил Дончич, който освен асистент ще влезе и в ролята на преводач. На този етап другите хора от щаба запазват позициите си.