Националният селекционер на Русия Гуус Хидиник не се притеснява, че ще се изправи срещу тима на родната си страна на четвъртфиналите на Евро 2008, като си пожела да стане „най-големия предател в света” и да се класира за полуфинала.

„Трудно е да се каже, дали можем да победим Холандия”, започна спецът.

„Лалетата” излязоха с резервите си срещу Румъния и показаха отличен футбол. Очаква ни голямо изпитание, но едно е сигурно – нямаме търпение да излезем на терена и да се изправим срещу тях”, продължи.

„Оранжевите” имаха един ден повече да починат, а и титулярите им имаха възможност да си починат срещу отбора на Пицурка. Това, с което Русия не разполага са 22 двама еднакво силни играчи”, добави 61-годишният наставник.

„Знам, че със стила ни игра печелим уважението на противниците, тъй като имаме нагласата да градим, а не да рушим, точно като холандците. Разбира се, не знам, дали те се страхуват от нас, но имаха повече време за почивка, което е голямо предимство”, каза още Хидинк. 

„Срещата за мен ще е много специална, тъй като познавам голяма част от отбора на Холандия, познавам се и с треньора им много добре, работил съм с тях. Много съм горд от играчите ми в отбора на Русия и от прогреса, който показаха в последните дни. Единствената критика към нас може да бъде, в следствие на това, че не вкарваме много голове”, завърши наставникът на Русия.