За най-големия празник трябва отлична храна. Затова майстор-готвачът Волфганг Пук отново отговаря за менюто на Бала на губернатора след наградите Оскар, съобщи сп. "Пийпъл".

Вампирско повдигане на бюста е в подаръчната кошница на Оскарите

За 22-ия си Бал на на губернатора Волфганг Пук е създал над 50 ексцентрични ястия на тема класическия и съвременен Холивуд. Помага му екип от 350 професионалисти.

Само морските деликатеси за бала тежат 1300 кг. Освен рибите ще има щипки от раци, скариди, омари от Мейн, стриди. Оскарите тук са от сьомга, гарнирани с черен хайвер.

След като от години гъделичка вкусовите рецептори на звездите, Волфганг Пук държи на традиционните си рецепти - пилешки пай, макарони със сирене, ребърца, гарнирани с полента с трюфели, омари. Новостите в менюто са кралски рак от Аляска с джинджифил и черен боб, сашими с жълтоопашата риба, хавайска салата от сурова риба тон. Той обещава да има по нещо за всеки вкус.
Обикновено Волфганг Пук не планира ястия, свързани с номинираните, но тази година е изключение. Той се е вдъхновил от филма "Марсианецът" за зеленчукова градина.

Всичко за наградите Оскар четете тук

Когато шевовете на елегантните рокли и смокинги започнат да се пръскат, идва ред на шоколадовия бюфет. За почитателите на сладкото ще има шоколадов фонтан, кула от целувки-макарони, шоколадови бонбони, петифури и шампанско, посочва БТА.



Вижте снимки на част от ястията за голямата вечер: