Тайната на удължаването на младостта се крие в няколко фактора, свързани с хранителното поведение на човека.

Най-мощният от тях е необходимостта да се избират продукти от местното земеделие, ако е възможно - биологични. Също така, храната не трябва да съдържа хормони и антибиотици.

Това разкри докторът и ректор на Европейския университет за дълголетие Юлия Юсипова в разговор с "Комсомолская правда".

Юсипова подчерта, че основната задача на антиейджинг диетите е да повлияят на процеса на метилиране - комбинацията от въглероден атом и три водородни атома с други молекули. 

Според нея следните продукти са основни „помощници“ на организма против стареенето:

 листни зеленчуци

 животински протеин

 ядки и семена

 подправки

 плодове и зеленчуци

 бобови растения

 зърно и зърнени храни

Освен това лекарят призова да се избягват консервирани храни, както и захар и препечени храни.

Според специалистът трябва да се сведе до минимум консумацията на храна, затоплена в пластмаса или готвена в незалепващи съдове.

Храните, богати на фолиева киселина, според експерта също трябва да бъдат изключени от храненето.

БГНЕС