Не е изненада, че известните личности имат склонност към скъпи хобита, пише каналът "Скандално" във vbox7. Ето и кои са скандално скъпите колекции на звездите.


Джей Зи

Рапърът има богата колекция от часовници, като всеки един е внимателно подбран. Някои от най-скъпите са оценени на над 20 хиляди долара. Най-скъпият часовник в колекцията е подарък от Бионсе и съдържа 1282 диаманта, а цената му е 5 милиона долара.

Пеле

Футболната звезда има голяма колекция от футболни сувенири. Тя включва над 2000 артикула. Колекцията е продадена на търг в Лондон за 5 милиона долара.

 Никол Кидман

Актрисата има богата колекция от монети. Кидмън събира юдейски монети от 4 в.пр.Хр. Липсва публична информация, каква е цената на колекцията, но се предполага, че заради редките монети, тя достига до няколко милиона долара. 


Леонардо ди Каприо

Истински фен на „Междузвездни войни, актьорът притежава над 150 фигурки от поредицата. Една от най-скъпите е Vinyl Cape Jawa, която струва 18000 долара. Няма информация колко струва цялата колекция на Лео, но изглежда инвестира много в това хоби.

Никълъс Кейдж

Актьорът е фен на ретро комиксите и разполага с една от най-големите колекции в света. Най-скъпият му комикс възлиза на над 2 милиона долара и е първият брой, в който се появява Супермен.